Популярни малки неща

Посрещат ги дрехите им и ги придружават интелигентността им. Тази поговорка може да се приложи и към сайтове, в които всичко е важно – от външния вид до функционалността. На пръв поглед е важно да разберете, че сте стигнали до сайт, който отговаря на вашето запитване и че ще намерите необходимата информация в него. Разбира се, сайтовете имат различни теми и цели, но има елементи, чието присъствие е задължително за огромното мнозинство.

Ето най-необходимите

Контакти в заглавката
Контакти в шапката на сайта за удобство на потребителите Все още Факс списъци има сайтове, които нямат контакти в горната част. Може би наистина някои теми не се нуждаят от контакти под формата на телефонни номера и адреси, но тогава можете да събирате обратна връзка с помощта на социалните мрежи. Например сайтовете, където можете да изтегляте книги или филми, не трябва да публикуват телефонни номера за комуникация, но връзките към икони към групи в контакт или Instagram, където можете да гледате нови издания, определено ще бъдат приятно допълнение.

Бутон за обратно повикване

Бутон за обратно обаждане, поръчайте обаждане, обадете се в заглавката на сайта Почти всеки човек е използвал бутона „Обратно обаждане“ поне веднъж, защото е наистина удобно – не е нужно да харчите пари за обаждане и не трябва да се свържете с тях лично. За собственика на сайта това е чудесна възможност да не пропуснете нито едно обаждане. Функционалността на бутона е доста проста; инсталирането и конфигурацията ще отнеме малко време. Ще бъде полезно както за посетителите, така и за самия сайт.

 

Факс списъци

Плъзгач
Изображения в плъзгача под заглавката на сайта на главната страница Често плъзгачът на сайта няма функционално натоварване – той просто завърта произволно избрани снимки според темата. Междувременно това прави страницата по-тежка, забавя нейното зареждане и показва пренебрежително отношение към посетителя на сайта. Критично е, когато има повече от седем слайда и те не предават никаква информация.

Плъзгачът трябва да бъде полезен инструмент в борбата за посетители. Той трябва да предлага отстъпки, да описва условия, да рекламира нови продукти, да е необходим и полезен, защото… Най-често се поставя директно под заглавката.

Плаващо меню

Плаващото горно меню следва средностатистическия потребител и се дразни от необходимостта да превърта страницата в търсене на меню, за да отиде до желания елемент. Плаващото меню подобрява използваемостта на сайта; винаги е в горната част на страницата. След като сте свикнали с него, започвате да се дразните, когато посещавате ресурси, където го няма.

Бутон за връщане в началото
Бутонът за отиване в горната част следва посетителя е сравним с oceans are getting stormier плаващо меню. След като прочетете интересна дълга статия до края, трябва ръчно да превъртите назад до началото, за да изберете менюто. Или можете да разрешите проблема с един бутон „Назад към началото“.

Форма за обратна връзка

Формата за обратна връзка може да бъде разположена във всяка част на сайта, особено подходяща за сайтове, свързани с продажба на нещо: стоки, услуги, консултации и др. Тя сякаш приканва към диалог, чакайки въпрос. Обикновено формата се намира в секцията „Контакти“, но понякога това не е достатъчно. Формата за обратна връзка може да има различни имена и да се показва в няколко версии в различни блокове на страницата. Като се има предвид, че главните страници под формата на целеви страници вече са популярни, може да има няколко форми. Например „Запишете се за семинар“ и „Изберете дата за клас“ са форматирани по различен начин, но имат една и съща същност. Колкото повече блокове, толкова по-дълга е целевата страница, толкова повече форми.

Адаптивно оформление
За съвременните устройства беше изобретено адаптивно оформление, което да замени мобилната версия. Всяка година процентът на потребителите, които имат достъп до интернет от мобилни устройства, нараства. Липсата на адаптивно оформление се възприема като недодяланост и небрежност към сайта и неговите посетители. При проектирането usa b2b list на нови уебсайтове, отзивчивостта най-често вече е взета предвид в оформлението или включена в шаблона. Но все още има много сайтове, които трябва да подобрят тази функционалност.

Тези елементи подобряват използваемостта, помагат на потребителите незабавно да намерят информацията, която ги интересува, и опростяват използването на ресурсите на сайта. А от страна на собствениците създават допълнителни допирни точки и повишават интереса към проекта. Изброените елементи се появиха и бяха внедрени по различно време, но сега липсата на повечето от тях ще попречи на развитието на сайта.

но много необходими малки неща за сайта

 

Още по-полезна и интересна информация
в личната ми телеграма.
Всеки месец проверка или писане
стратегии за промоция за
уебсайт на абоната
Абонирайте се
Да обсъдим сътрудничество?
Какви проблеми трябва да бъдат решени:
Изработка на сайт / онлайн магазин
Промоция (SEO, директно и др.)
Маркетинг на съдържанието
Поддръжка на сайта (информационна, техническа)
Одит на уебсайт/онлайн магазин
Консултация
Име
телефон *
С натискането на бутона Вие се съгласявате с обработването на лични данни и се съгласявате с политиката за поверителност

Автор
Луговая Виктория
Оценете тази публикация
Споделете
Статии по темата
Как сами да създадете целева страница
Долен колонтитул на сайта – какво е това?
Как да създадете карта за продаващ продукт
Кое е по-добро за бизнеса – целева страница или уебсайт?
Задайте въпрос на специалист
Попълнете формата и ние ще Ви отговорим бързо
Име
телефон *
Имейл
Въпрос
разбирам.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *