Как правилно да се подготвим за изработка на уебсайт

Тази статия е резюме на речта.

която се състои от четири части

Как да се подготвим за развитие;
Инструменти за Списък на електронната поща на промишлеността привличане на клиенти от търсачките;
Как можете бързо да направите уебсайт?
Типични грешки на начинаещите.
Подготовка
Когато се подготвяте за разработване на уебсайт, е важно да имате предвид 3 точки:

Проучете търсенето в интернет на вашия продукт или услуга

Рекламен бюджет за промоция;
Изберете канали за привличане на посетители към сайта.
Търсене
За да проучите търсенето на продукти или услуги, използвайте услугата Wordstat (дума – дума, статистика – статистика). За да работите с него, трябва да имате акаунт в Yandex, например регистриран имейл. Услугата отразява статистически данни за импресии на фрази за търсене през последните 30 дни и се актуализира всяка седмица.

 

Списък на електронната поща на промишлеността

 

Wordstat Yandex за преглед на статистики за импресии на фрази
Yandex.Wordstat за преглед на статистика за импресии на фрази

Интерфейсът на Wordstat се състои от

Редове за заявка, където можете да въведете името на продукт или услуга;
Раздел „По думи“ – където можете да видите честотата на фразите, вариантите на фрази, в които участват въведените ключови думи, а също и във втората колона, заявките са подобни на въведената фраза. Можете също така да прецизирате статистиката си, като изберете конкретен регион вдясно, до бутона „Избор“.
Раздел „По регион“ – където популярността на фразата е показана по региони и страни от ОНД.
Секция “История на заявките” – където можете да видите разпределението на търсенето по месеци за последните 2 години.
Например въведете „Опънати тавани“.

Статистика за импресии на Wordstat Yandex без посочване на региона
Wordstat показва, че тези думи са били използвани в различни форми на kuidas ringostat saab aidata vastuväidete korral заявки за търсене в Yandex през последните 30 дни – 1 234 593 пъти. Но това са импресии за всички региони, където е налична търсачката Yandex. Нека да посочим региона и да изберем Москва и региона.Виждаме, че заявките са по-малко – 256 149, но въпреки това търсенето е доста голямо.

Вторият важен показател, който Wordstat отразява, е сезонността, тоест как е разпределен интересът на посетителите към определени продукти през последните 2 години. За да направите това, преместете бутона за избор на „История на заявките“.

Wordstat Yandex избра история на импресиите за фразата – окачени тавани

Услугата показва графика и таблица с числа. Вижда се, че търсенето е равномерно, без явни сезонни разлики, като единственото избухване на интерес беше през октомври 2018 г., въпреки че това не се наблюдава през 2017 г.

За да видите по-изразени колебания в търсенето във времето, нека разгледаме сезонен продукт, например кожени палта.

Wordstat Yandex избра историята на импресиите за фразата в Москва – купете кожено палто
Графиката показва, че растежът започва през септември, достига своя пик usa b2 list до средата на декември и след това започва да намалява до март. Според графиката виждаме кога броят на заявките може да бъде висок и кога нисък. Моля, имайте предвид, че броят на импресиите не пада до нула, хората все още се интересуват от закупуване на кожено палто и можете да се подготвите за този спад, като създадете рекламни кампании със специални оферти, промоции и отстъпки и ги стартирате извън сезона. Не забравяйте да разгледате региона; например кожените палта за Сочи може да имат различен сезонен график.

Wordstat Yandex избра история на импресиите за фразата – купете кожено палто, в град Сочи

Защо това е важно? Наскоро с мен се свърза познат, който сам направи едностраничен сайт, настрои контекстна реклама и не получи резултат. Разгледах целевата страница – правена е за продажба на електронен нашийник за котки. След като погледна броя на импресиите според Wordstat, веднага стана ясно какъв е проблемът.

Wordstat Yandex избра история на импресиите за фразата – електронен нашийник за котка
Има само 50 импресии за тази фраза. Естествено, при такова търсене ще дойдат максимум 5 посетители на месец. Ако има приложение ще е чудо.

Бюджет за реклама

Наличието на страница в Интернет за фирма и нейните услуги не гарантира, че посетителите ще я посещават. За привличането им е необходима реклама. Интернет маркетингът ви позволява да работите с всеки бюджет. Ако нямате пари, използвайте avito.ru, youla.com, агрегатори (Yandex.Maps и Yandex.Services), директории, които също все още работят и не се нуждаят от уебсайт, за да ги използвате.

Когато използвате рекламни инструменти, ще ви е необходим бюджет. Ето защо, ако мислите да разработите уеб ресурс за развитие на бизнеса, инвестирайте пари в привличане на трафик (посетители). Ако бюджетът е по-малък от сто хиляди рубли, тогава е препоръчително да го оставите изцяло на привличането и да направите сами разработката на уебсайта.

Ако бюджетът е повече от сто хиляди, тогава ние разпределяме рекламния бюджет на принципа “20/80”. Ние използваме двадесет процента за изработка на уебсайт и подготовка на рекламна кампания. А останалото инвестираме в промоция.

Когато се свързвате с контрагент, е разумно да посочите в началото сумата, която планирате да инвестирате в интернет маркетинг, което ще избегне недоразумения. Например, компания се свързва със студиото, за да популяризира своите услуги. Мениджърът декларира бюджет за разработка на уебсайт от двеста хиляди рубли.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *