Как да привлечем клиенти в салон за красота

Невъзможно е да се гарантира развитието на един салон за красота, растежа на неговата клиентска база и печалба, без да се използва набор от рекламни инструменти. Най-ефективният е промоцията чрез интернет. Тук собствениците на фирми имат много възможности, които трябва да се използват умело.

Защо онлайн е най-добре?

Рекламата в Интернет отдавна е изоставила другите методи за промоция, включително Списък с имейли за държави външната и телевизионната реклама. Сутринта на всеки човек започва с преглеждане на емисията с новини и посещение на социалните мрежи.

Те влизат в мрежата по различни начини (от смартфон, компютър, лаптоп), но никой не може без търсене на информация в търсачките. Ето какви са шансовете да намерите клиент, да го заинтересувате и спечелите.

Има редица предимства пред офлайн рекламата

Подробното насочване е конфигурирано така, че да го виждат само потенциални клиенти. Изберете геолокация и параметри за определяне на целевата аудитория. Нецелевите потребители се отрязват, което подобрява ефективността.
Има много обекти, които могат да бъдат избрани, съобразени със спецификата на бизнеса. Чрез изрязване на неефективните канали разходите за маркетинг се намаляват с до 70%.

 

Списък с имейли за държави

Изготвяне на анализи. Специалните услуги ви позволяват да проследите от коя платформа идва потребителят, колко пари са изразходвани за привличането му и каква е възвръщаемостта.
Възможности за привличане на клиенти чрез Интернет
Социални медии
Екранна снимка на салон за красота в Instagram, страница на салон за красота във VK, карти на салон в Yandex Services

След като сте решили целевата си аудитория, създайте групи в социалните мрежи, където са концентрирани потенциални клиенти. Популярни опции са VKontakte, Instagram, Facebook.

Според социологически проучвания посетителите на салоните за красота са представителки на нежния пол на възраст от 15 до 55 години. Повечето от тях използват социалните мрежи.

Когато създавате групи в дизайна и подбора на съдържание, фокусирайте се върху вашите конкуренти, забелязвайки техните успешни решения. Попълнете вашия профил, предоставете данни за контакт, опишете списъка с предлаганите услуги с цени, специални оферти.

Групата в социалните мрежи трябва постоянно да се актуализира. Снимките преди и след козметичните процедури са ефективни.

Задайте въпрос на специалист

Попълнете формата и ние ще Ви отговорим бързо
Име
телефон *
Имейл
Въпрос
Съгласен съм с обработката на лични данни
Instagram
Тази социална мрежа е една от най-ефективните платформи. Можете en anjeneral endike enterè ak sip сами да започнете да се развивате в него.

Регистрирайте се в Instagram.
За да получите повече маркетингови предимства, надстройте до бизнес акаунт.
Можете сами да настроите насочена реклама – не е трудно да го разберете, дори и без опит.
Предоставете на акаунта си голям брой снимки – примери за работа.
Не забравяйте да придружите снимките си с хаштагове – можете да ги шпионирате на вашите конкуренти.
Дублирайте всички публикации в историите, така че те ще получат повече гледания.
За да направите акаунта си популярен, добавяйте нови материали редовно, поне веднъж на ден.

В бъдеще използвайте други начини за привличане на вашата аудитория

 

Насърчете допълнителни посетители, които попадат на страницата чрез контекстно рекламиране. За целта трябва да има специална униформа с оригинален и привличащ вниманието ефект.

Рекламните банери, публикувани във форуми, агрегатори и табла за съобщения, събират много гледания и кликвания.

ВКонтакте
Не забравяйте да създадете група във VKontakte. Тук, освен снимки, рецензии и полезни статии за грижа за себе си, описващи нови козметични процедури, получават много мнения.

Във VKontakte е важно да получавате обратна връзка. За да направите това, създайте дискусии, които предизвикват голям брой коментари, организирайте повторни публикации и харесвания.

Като публикувате снимки с оригинални процедури и статии с полезни съвети, насърчете участниците да ги „пренесат“ на стената си.

Печалбата ще дойде от реклама в тематични общности във вашия регион. Като правило, това е евтино. Точно както в Instagram, уверете се, че вашата емисия с новини се актуализира редовно.

Целенасочена реклама
Целевата реклама помага за достигане до целевата аудитория в социалните usa b2b list мрежи. В специализирани услуги, като VK Advertising, те създават реклами и настройват таргетиране – характеристики на аудиторията, които са важни за марката. Това може да бъде пол, възраст, география, интереси, ключови заявки и други критерии. Например, за салон за красота географията често е важна: като изберете желаното местоположение, ще показвате реклама на клиенти, които живеят наблизо. Или посочете възрастовата група на аудиторията, ако рекламирате услуги за подмладяване. В резултат на това рекламата ще доведе до насочени потенциални клиенти.

Във VK Advertising можете да създавате

универсални реклами;
оловни форми;
продуктови въртележки;
видео;
други формати.
След като изберете целта си за промоция, ще настроите подходящи CTA бутони, за да подтикнете потребителите да предприемат желаното действие.

Платформата за обучение на VK за бизнеса ще ви помогне да разберете настройките за насочена реклама. Във формати на уебинари, курсове за обучение и полезни статии експертите на VK показват как да настроите рекламни кампании. Практически препоръки от експерти ще ви помогнат да стартирате реклама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *